Firstbeat Hyvinvointianalyysi

Firstbeat Hyvinvointianalyysi auttaa löytämään keinot hyvinvoinnin rakentamiseen henkilökohtaisten tavoitteidesi mukaisesti. Jollekin se tarkoittaa liikunnan lisäämistä, palauttavien hetkien löytämistä arjen keskellä, toiselle taas henkilökohtaisten voimavarojen tunnistamista. Hyvinvointianalyysi on kokonaisvaltainen työkalu henkilökohtaisen ja työyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen sekä terveyden ja hyvinvoinnin ammattilaisille.

Saat konkreettiset tulokset ja suositukset hyvinvoinnin parantumiseen sekä henkilökohtaisen palautteen esim. eri stressitekijöistä, palautumisen riittävyydestä ja unen laadusta sekä liikunnan vaikutuksista terveydelle ja kunnolle. Firstbeat Hyvinvointianalyysin tieteellinen perusta on sykevälivaihtelussa (HRV) ja fysiologiassa.

Kuluttajille, ryhmille ja yrityksille.

Katso hyvinvointianalyysin esimerkkiraportti tästä.

SykevÑlivaihtelu

Näe stressin ja palautumisen tasapaino

Hyvinvointianalyysi mahdollistaa konkreettisella tavalla elimistön päivittäisten stressi- ja palautumisjaksojen mittaamisen ja raportoinnin. Stressin ja voimavarojen raportti osoittaa mm. esiintyykö vuorokaudessa riittävästi palautumista ja palautuvatko elimistön voimavarat unen aikana.

Stressinmittauksen keskeisimpiä tavoitteita on pitkäaikaisen kuormituksen välttäminen, jotta vakavia uupumustiloja ei pääsisi kehittymään. Riskiä voidaan vähentää huolehtimalla säännöllisestä palautumisesta ja voimavarojen kartuttamisesta, joita voidaan seurata Hyvinvointianalyysilla.

Liikutko riittävästi / liian paljon?

Hyvinvointianalyysi kertoo, oliko tehty liikuntasuoritus teholtaan ja määrältään riittävää kehittämään kuntoa tai ylläpitämän terveyttä. Hyvinvointianalyysin avulla saat tarkan analyysin liikuntasi tehosta, määrän riittävyydestä sekä lisäksi analysoidaan terveyshyötyjen suhdetta mahdollisiin riskeihin. Hyvinvointianalyysi tarjoaa erilliset raportit terveys- ja kuntoliikuntaan. Liikunnan ja hyvinvoinnin ammattilaisille raportit toimivat erinomaisina työkaluina liikunnan suunnitteluun ja seurantaan. Analyysissä on mahdollista tarkastella koko päivää tai yksittäistä harjoituskertaa. Firstbeat Hyvinvointianalyysi sopii sekä harraste- että aktiiviliikkujan sekä aikaisemmin liikuntaa harrastamattoman motivointiin.

Mittauksen vaiheet

 • 1. Aloitustapaaminen

  Saat ohjeistuksen Bodyguard -mittalaitteen käyttöön ja taustatietojen sekä mittauspäiväkirjan täyttämiseen.

 • 2. Mittausjakso

  Omatoiminen mittaus kestää 4 vuorokautta sisältäen kaksi arkipäivää ja yhden vapaapäivän. Taustatiedot ja mittauspäiväkirjaa täytät helposti verkkopalvelun kautta, tarvittaessa myös paperille.

 • 3. Mittausdatan palauttaminen

  Palautat mittalaitteen, taustatiedot ja mittauspäiväkirjan täytettyinä Jamosportin Jarmolle sovitulla tavalla.

 • 4. Palautetilaisuus

  Saat henkilökohtaisten raporttiesi lisäksi toimenpide-ehdotukset hyvinvointisi parantamiseen. Tilaisuus kestää noin 1h.

 • 5. Seurantamittaus

  Tarvittaessa sovimme seurantamittauksen 3-6 kk:n kuluttua. Seurannasta saat tietoa siitä, miten käytännön elämäntapamuutokset ovat vaikuttaneet hyvinvointiisi.

#mk-process-5d88502f0fb52 ul li:hover .mk-process-icon {background-color:#f97352;}

Bodyguard 2 -mittalaite

Firstbeat Bodyguard 2 on luotettava väline sykevälivaihtelun mittaamiseen lyhyissä ja pitkissä mittauksissa. Bodyguard 2 on suunniteltu ympärivuorokautisiin mittauksiin ja sitä voidaan käyttää työssä, vapaa-ajalla, liikunnan aikana ja nukkuessa. Laite on huomaamaton ja kiinnitetään suoraan iholle kahden mittauselektrodin avulla ja se käynnistyy automaattisesti kiinnitettäessä.

bodyguard2

Hyvinvointianalyysi yrityksellesi

Sykevaihteluun perustuvalla menetelmällä saadaan objektiivista tietoa työn vaikutuksista hengitys- ja verenkiertoelimistöön. Mittaaminen on helppoa eikä vaadi laboratorio-olosuhteita, sillä sykemittari mahdollistaa aidoissa työtilanteissa tehdyt mittaukset. Työssä kuormittumista voidaan arvioida joko yksitäisten työtehtävien tai koko työpäivän ajalta. Konkreettiset tulosraportit soveltuvat erinomaisesti myös muutosten seurantaan ja toimenpiteiden vaikuttavuuden arviointiin. Hyvinvointianalyysi mahdollistaa sekä yksilö- että ryhmäraportoinnin.

Hyvinvointianalyysin hyödyt yrityksessä

Työntekijälle

 • Työssä jaksamisen ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin edistäminen
 • Hyvinvointia tukevien elämäntapojen havainnollistaminen
 • Henkilökohtaiset tulokset herättävät ja motivoivat toimintaan

Työnantajalle

 • Työntekijöiden työ- ja toimintakyvyn edistäminen
 • Terveyttä tukevien työtapojen kehittäminen
 • Sairauslomista koituvien kustannusten pienentäminen
Ota yhteyttä

Etkö saa selvää? Vaihda teksti. captcha txt